juni 25, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

bh grote maten

Bh’s heb je in alle soorten en maten!

Er zijn lichamen in allerlei soorten en maten met daarbij, in het geval van een vrouw, een mooie vrouwelijke boezem. Gezegend met een flinke boezem en vind jij het ook zo lastig om passend lingerie te vinden? In deze blog ga ik in op tips voor het vinden van de ideale bh grote maten

De juiste cupmaat

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de juiste cup maat te vinden waar de mooie buste inpast. Als de cup goed past, worden de borsten beter ondersteund en dit zorgt automatisch dan ook voor meer comfort. Naast de cup maat, is het ook belangrijk om te kijken onder welk kledingstuk de bh komt. Een laag uitgesneden blouse heeft een andere soort bh nodig dan bijvoorbeeld een mooi aangesloten T-shirt. Als allerlaatst is het uiterlijk van de bustehouder ook van belang. Een ‘simpel’ basisstuk met gladde cup of een sexy versie met een randje kant. 

De omvang

Naast de cup maat is het tweede belangrijke aspect de omvang. Denk hier allereerst altijd bij dat een bh na een aantal keren dragen altijd een beetje uitrekt, dus koop een strakker model! De omvang is tevens ook het belangrijkste gedeelte van de bh. Een goede ondersteuning begint aan de onderkant en als de omvang dus klopt, betekent dit meer comfort en minder last van bijvoorbeeld rugklachten. Daarnaast is natuurlijk ook het uiterlijk belangrijk. De juiste omvang zorgt ervoor dat de borsten naar voren worden gedrukt, met als gevolg een mooi decolleté! 

De schouderbandjes

Ook de schouders hebben vaak een hoop te verduren. Kijk bij het aanschaffen van een nieuwe beha dan ook altijd naar de dikte van de schouderbandjes. Hierbij geldt: hoe breder de bandjes, hoe meer comfort dit biedt aan de schouders. Echter past een brede band natuurlijk weer niet bij elke outfit. Een strak hemdje met spaghetti bandjes ziet er natuurlijk een beetje raar uit met een stel dikke schouderbandjes eronder. 

De sluiting

Niet alleen de twee vriendinnen aan de voorkant moeten comfortabel zitten, ook het beha gedeelte aan de achterkant, de sluiting, moet een comfortabel gevoel geven. De sluiting moet bij aanschaf van de bh altijd op het ruimste standje gepast worden. Waarom? Zodra de beha uitrekt door het dragen, kan die altijd nog een standje strakker gezet worden. 

Met al deze tips wordt het shoppen voor de juiste bh, ook in grote maten, een stuk plezieriger. Heb vooral plezier met alle mooie opties die lingerie te bieden heeft, want ook een vrouw met vollere borsten kan afwijken van het ‘standaard’ model!