juni 17, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

De drie meest gestelde vragen over laserontharing Rotterdam

Laserbehandelingen worden door zowel mannen als vrouwen steeds vaker gekozen. Dit komt omdat de haargroei vrijwel volledig verdwijnt, je minder tijd kwijt bent thuis aan het verwijderen van de ongewenste haargroei en uiteindelijk je zelfvertrouwen een boost krijgt. Er zijn altijd vragen over fabels en feiten, daarom hieronder de drie meest gestelde vragen over laserontharing Rotterdam

Is het mogelijk ook in de zomer laserontharing Rotterdam?

Het is een grote fabel dat je in de zomer geen laserbehandeling kan ontgaan om je haargroei te verwijderen. Het is dus mogelijk om in de zomer laserontharing Rotterdam te boeken. Wel is het zo dat de laser zich richt op de haren en er dus wel een contrastverschil moet zijn tussen je haren en de huid. Anders kan je huid onnodig beschadigd raken door de laser. 

Een ander ding waar je rekening mee moet houden is dat als je laserbehandelingen ondergaat je moet oppassen met UV-stralingen. Dat geldt zowel voor blootstelling aan de zon als aan zonnebanken. De kans op verbranding en hyperpigmentatie is namelijk groter als je het gelaserde deel blootstelt aan te veel UV-straling. Je kan de volgende vuistregels hanteren:

  1. Laat twee weken tussen de behandeling en blootstelling aan UV-stralen zitten. 
  2. Als je blootgesteld bent aan UV-stralingen, zoals de zon, wacht dan vier weken met de behandeling. 

Mag je scheren als je bezig bent met laser ontharen? 

Het is toegestaan om te scheren als je bezig bent met laserbehandelingen. Vaak zal het niet nodig zijn omdat de haartjes na de behandeling uit elkaar vallen. Hierdoor zal je merken dat al na de eerste behandeling er een grote afname is van de haargroei. 

Behandelingen waarbij de haar uit de wortel verwijderd wordt, zoals harsen, waxen en epileren, zijn niet toegestaan tijdens de laserbehandelingen. Omdat je bij laserontharing Rotterdam haarwortels nodig hebt om de laserbehandeling te laten slagen. Anders worden de wortels niet vernietigd omdat de laser er niet in door kan dringen. Bij scheren is dat dus niet het geval en kan je wel gewoon doen als je het gevoel hebt dat het nodig is. Al zal je merken dat je dit gevoel al snel kwijt zal raken. 

Heeft het zin om voor de zomer nog een afspraak te maken voor laserontharing Rotterdam?

Ja, het heeft absoluut zin om voor de zomer al één of twee behandelingen te doen bij laserontharing Rotterdam. Na de eerste behandeling zal je al een verschil merken in de dikte van de haren en de hoeveelheid. De haren in de oksels, rug, benen en bikinilijn zullen direct na één à twee behandelingen minder stoppelig aanvoelen. De haren die wel nog terug groeien zullen ook nog een keer langzaam terug groeien. Je hoeft dus niet te wachten tot na je zomervakantie met laserontharing. Hierdoor kun je met een zelfverzekerd en schoon gevoel op vakantie en daarnaast ben je ondertussen ook nog eens minder tijd kwijt om de haargroei te beperken op vakantie zelf.