juni 16, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

gamingstoel

De droom van iedere gamer: een eigen game room!

De echte gamer brengt natuurlijk zoveel mogelijk tijd achter de laptop, televisie of pc. De grootste droom voor iedere gamer is dan ook zijn eigen game room. Zo’n kamer is nog niet 1,2,3 opgezet en een juiste planning en lijst van benodigdheden is dan ook noodzakelijk. Hieronder een lijst vol belangrijke tips om de beste game room voor jouw behoeftes te ontwerpen en een nog betere game ervaring te krijgen!

Het bureau 

Een game room bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst begint het bij de basis, een gamebureau. Wat je misschien niet weet is dat er verschillende gamebureaus bestaan. Zo bestaan er bureaus met bijgeleverde speakers, bekerhouders en koptelefoons. Naast de extra toevoegingen aan het bureau is ook de ruimte waarin de tafel wordt geplaatst een belangrijk punt. Bij het selecteren van een gamebureau moet je goed onthouden hoeveel ruimte er in de kamer beschikbaar is. 

De gamestoel 

 Al die tijden die in de gameroom worden gespendeerd, breng je natuurlijk door in een stoel: een gamingstoel. Waarbij de laatste jaren de normale bureaustoel niet meer voldoende is, zijn er verschillende ‘speciale’ gamestoelen op de markt gekomen. Er zijn een aantal aspecten waarop gelet moet worden bij het kopen van de ideale gamingstoel. Allereerst de kwaliteit. Het is bij ieder product altijd van belang dat de kwaliteit klopt. Een gamingstoel met ergonomisch zitje zorgt ervoor dat de rug goed ondersteunt wordt en rugpijn voorkomen. De prijs is ook een groot punt waarop de keuze wordt gebaseerd. Investeer in een goede stoel, maar koop vooral ook niet het allerduurste model.

De speakers

Iedere gamer weet dat de perfecte beleving ook afhangt van de geluidseffecten. Denk bijvoorbeeld aan een horrorfilm zonder geluid – een heel stukje minder eng!  Er bestaan een aantal stereo speakers specifiek gemaakt voor gamers die van extra geluid en muziek houden. Zo heb je digitaal geluid met subwoofers, deze speakers bevatten hardware die een hoge frequentie, vibrerend en digitaal geluid geven. Speakers met leddisplays zijn er voor de gamers die houden van een stijlvolle gameroom. De groene, rode en blauwe ledlampen zorgen tevens voor nog meer speciale effecten tijdens het gamen. 

Als allerlaatst nog een aantal punten die je moet overwegen wanneer je een game room ontwerpt. Kies altijd een ruimte in het huis waarbij andere geen last hebben van de geluiden. Niet iedereen houdt immers van de geluiden van een boze draak. Frisse lucht is daarnaast ook een belangrijke tip! Een aantal uur in een dicht hok te zitten is namelijk niet bevorderend voor de gezondheid.  

Gamen is leuk en een eigen game room nog meer! Veel plezier met het inrichten van jouw unieke kamer en nog meer met de volgende game sessie.