juni 18, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Een mooi afscheid voor iedereen!

Afscheid moeten nemen van een familielid of goede vriend is nooit leuk. Je gunt iedereen een mooi afscheid waarbij dierbare aanwezig kunnen zijn. Toch kan ik me voorstellen dat je, zeker bij een plotseling overlijden, niet weet wat er allemaal geregeld moet worden en waar je moet beginnen. Iets wat je in ieder geval zeker moet onthouden is dat je er niet alleen voor staat! Er zijn ontzettend veel mensen die klaar staan om jou en je familie op te vangen en ervoor zorgen dat jullie op een gewenste en gepaste manier afscheid kunnen nemen. Een mooi afscheid is vaak het begin van de verwerking en daarom is het belangrijk dat de wensen van nabestaande vervult worden.

Wensen

Nadat de een dood is vastgesteld komt er voor de nabestaande vaak een periode waarin vanalles geregeld moet worden en geen tijd is om stil te staan bij het verlies. Het is belangrijk om met familieleden de wensen van de overleden en van nabestaande onder elkaar te zetten. Dit geeft vaak ook al een leidraad voor het regelen van een begrafenis. Voor de mensen die bijvoorbeeld door ziekte zich enigszins hebben kunnen voorbereiden op het overlijden van een dierbare is dit vaak iets makkelijker. Zij hebben voor het overlijden al kunnen bespreken hoe de begrafenis moet verlopen. Voor de mensen die te maken krijgen met een plotselinge dood is dit anders. Onthoud dat alle keuzes die je maakt goed zijn en je geen fouten kunt maken! Neem hier echt even de tijd voor. Het is namelijk ontzettend belangrijk.  

Uitvaartverzorger

Al snel zul je contact opnemen met een uitvaartverzorger. Een uitvaartverzorger komt naar jou toe om essentiële zaken te bespreken. Geef je zorgen voor een begrafenis of afscheid uit handen en denk hierbij aan jezelf. Alles wat besproken wordt met een uitvaartverzorger is vertrouwelijk en zal zorgvuldig uitgevoerd worden. Vaak zijn er een aantal zaken waar je zelf niet aan gedacht had en wel van belang voor je kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleding die de overleden zal dragen of hoe deze persoon opgemaakt zal worden. Ook mag je natuurlijk zelf helpen bij deze verzorging. Het is fijn wanneer je een klik hebt met een uitvaartverzorger omdat je je dan zelf waarschijnlijk ook meer op je gemakt voelt. Geef ook zeker aan wanneer dit niet het geval is. Het gaat erom dat jij en je familie tevreden zijn.     

Eigen ervaring

Iedereen gaat het ooit een keer meemaken, een dierbare verliezen. Zo heb ik dit zelf helaas ook moeten ervaren. Ik had geen mooier afscheid kunnen wensen. Mijn familie en ik hebben bij een uitvaartondernemer amsterdam gezamenlijk afscheid kunnen nemen en hebben dit helemaal op onze eigen manier gedaan. Wij zijn ontzettend goed geholpen, alle wensen zijn vervuld en er is ontzettend veel last van onze schouders gevallen toen we de zorg voor een begrafenis en de stress voor alles dat geregeld moest worden konden overdragen aan fantastische uitvaartverzorgers. Een verwerkingsproces is voor iedereen anders en ieder doet het op zijn/haar eigen manier. Dit mooie afscheid heeft zeker bijgedragen aan de verwerking!