juni 25, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Favoriete Trends in vloerlampen

Niet iedereen is een grote fan van tafellampen. Geplaatst op kleine bijzettafels en vensterbanken, creëren ze een heerlijk gezellige en elegante sfeer. Maar toch kiezen veel mensen voor vloerlampen. Ze komen vooral goed tot hun recht in ruimtes met veel ruimte en hoge plafonds. De lampen vervullen dan niet alleen een praktische functie doordat ze bepaalde ruimtes verlichten zoals een boekenplank of een bank, maar kunnen ook zelf als designobject schijnen.

De vloerlamp moet natuurlijk altijd passen bij jouw inrichtingsstijl. Daarom zijn er vloerlampen met stijl samengesteld uit de vier designgebieden Vintage, Nordic-Natural, Classic en Avant-garde.

Trend 1: staande lampen in vintage design

De huidige vloerlampen in de vintage trend zijn er in mooie pasteltinten zoals mint en zand. De ronde lampenkappen van glas of staal worden ondersteund op statiefpoten of buigbare voeten en passen heel goed in woonkamers, bibliotheken en keukens met lichte meubels en schitteren met een retro, vintage en Scandinavische interieurstijl. Ze zijn vooral effectief in oude appartementen met oude houten vloerdelen.

Trend 2: Vloerlampen in een natuurlijk Scandinavisch design

Staande lampen met een natuurlijke Scandinavische uitstraling worden gekenmerkt door lampvoeten van licht hout en crèmekleurige of witte lampenkappen. Ze passen perfect bij het landhuis en de maritieme inrichtingsstijl van New England. Ze kunnen perfect worden geïntegreerd in een omgeving met veel hout en andere natuurlijke materialen zoals linnen.

Trend 3: staande lampen in klassiek design

Klassieke vloerlampen passen in bijna elk huis en verfraaien kamers met hun elegante buitenkant. Tijdloze kleurencombinaties zijn zwart, bruin en crème in combinatie met zilver. Op dit moment komen de paraplu’s graag op een statiefvoet of een lange flexibele lampvoet. Perfect voor in de woonkamer en bibliotheek.

Trend 4: Vloerlampen in een avant-gardistisch design

Voor de dappere en designliefhebbers onder jullie zijn de staande lampen in avant-gardistisch design de juiste keuze. Ze hebben echter veel ruimte nodig om te werken. Ongewoon gevouwen lampenkappen van papier of plastic in wit of een up-to-date brons kleur zijn populair. De lampen passen perfect in creatieve woonruimtes van studenten.