juni 17, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Floris van Bommel

Floris van Bommel, authentiek stijlvol

Floris van Bommel is sinds jaar en dag het perfecte merk als het gaat om modieuze en stijlvolle schoenen. De schoenen kunnen onder vrijwel elke outfit gedragen worden en zijn dan ook een musthave voor elke heren garderobe. Nog niet bekend met dit merk? Lees en leer hieronder meer over het luxueuze merk – Floris van Bommel.

Waar het begon

Floris van Bommel is een van de weinige schoenenmerken die de productie nog in ons eigen kikkerlandje heeft. Het Nederlandse merk beschikt dan ook over een grote geschiedenis. Alles begon bij Reynier van Bommel die zich omstreeks 1706 aansloot bij de schoenmakersgilde. Echter begon de geschiedenis van het merk pas 28 jaar later rond 1734. Waarom? Toen had de familie van Bommel zich laten zien als meesters in het vak. Ze repareerden niet alleen schoenen maar vervaardigden ze zelf ook. Na de tweede wereldoorlog kwam de productie pas echt op gang. Dit voornamelijk door de verbeterde economische positie van Nederland. Anno 2019 is het hoofdkantoor gevestigd in Moergestel en beschikt het bedrijf over 8 winkels verspreid over Nederland, België en Duitsland en een online webshop. 

Duurzaam

Wat voornamelijk de laatste paar jaren een grote trend binnen mode is, zijn duurzame collecties. Binnen de productie van de schoenen bij Floris van Bommel staat duurzaamheid dan ook hoog in het vaandel. Alle leveranciers en productieplaatsen tekenen een contract gericht op het waarborgen van de duurzaamheid van de schoenen. Zo is kinderarbeid absoluut verboden en moeten de werknemers minimaal het minimum loon ontvangen voor hun werk. Extra kenmerkt voor het bedrijf is dat ze heel erg bezig zijn met het milieu. Er wordt veel gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en zelfs de schoenendozen zijn milieuvriendelijk geproduceerd en bestaan uit gerecycled papier. 

Schoenen met kenmerkende eigenschappen
Maar wat maakt de schoenen van van Bommel nou eigenlijk zo speciaal? De schoenen bevatten stuk voor stuk karakteristieke eigenschappen, wat betekend dat elk paar exclusief is en beschikt over de beste kwaliteit en materialen. Extra bijzonder  is dat deze schoenen nog met de hand gemaakt worden. Dit is dan ook een grote reden waarom van Bommel nog steeds in Nederland zijn productie heeft. Zo hebben ze veel grip op de werkomstandigheden en het productieproces. 

De nieuwe collectie

De nieuwe collectie zit weer boordevol suède chelsea boots, comfortabele sneakers en chique kalfsleren veterboots in laag en halfhoog model. Voor iedere man zit er wel een perfect passende schoen tussen!