juni 18, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Herenfiets

Een herenfiets is ideaal voor woon-werkverkeer

Je bent waarschijnlijk gewend om altijd maar in de auto, de tram of de bus te stappen op weg naar je werk. Dat is toch een beetje de standaard hier in Nederland. Tegelijkertijd staat Nederland echt bekend als fietsland. Dus waarom stap je niet op de fiets naar je werk? Is het te ver? Stap dan op de fiets naar het station. Zo heb je iedere dag wat lichaamsbeweging én je werkt ook nog mee aan een beter milieu. Het is dan wel zaak dat je op een goede fiets stapt. Een mooie nieuwe herenfiets bijvoorbeeld.

Ga toch fietsen!

Fietsen is goed voor je. Met enige regelmaat bewegen is sowieso goed, maar op de fiets naar je werk is extra goed. Je kunt je op de heenweg goed voorbereiden op je volgende overleg en op de terugweg trap je de irritatie van je af. Of je kijkt natuurlijk heerlijk om je heen om te genieten van al het moois langs je route. Zelfs als je alleen maar door de stad fietst, is er genoeg te zien. Ook is het goed voor je sociale leven. Je zult zien dat je de mensen op je route gaat herkennen en groeten. Dat wordt op een gegeven moment echt iets om naar uit te kijken.

Herenfiets

Je herenfiets alleen gebruiken voor naar je werk?

Het zal misschien in het begin je bedoeling zijn om alleen maar naar je werk te fietsen. Maar naarmate je conditie beter wordt (en je zadelpijn afneemt), zul je ook in het weekend en in de vakanties op je herenfiets stappen. Een klein rondje fietsen of alleen naar de kroeg. Een complete fietsroute afleggen, jij draait je hand er niet meer voor om. Je zult zien dat je je fiets steeds vaker pakt. Ook om gewoon even boodschappen te gaan doen.

Samen fietsen met je partner en kinderen

Het blijft natuurlijk heerlijk om onderweg naar en van je werk even niets aan je hoofd te hebben. Maar écht gezellig is dat niet. Stap daarom in het weekend of op de woensdagmiddag eens met je kinderen en je partner op de fiets. Lekker de omgeving verkennen. Dat hoeft niet eens een “loos rondje” te zijn. Je kunt ook gewoon op de fiets naar zwemles, judo of de voetbal. Naar een kinderfeestje of naar het bos. Dat is nog het allerfijnst aan de fiets. Je kunt overal fietspaden vinden en dus kun je, ook met de kinderen, veilig alle kanten op. En ook nog een frisse neus halen.