juni 18, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

robel

Hoe houd je de kosten APK laag bij een autobedrijf in Arnhem?

Een APK-keuring bij een autobedrijf in Arnhem kan soms hoge kosten met zich meebrengen. Hoe houd je de kosten van een APK nu zo laag mogelijk? Wij geven je een aantal tips!

1. Zorg ervoor dat je auto schoon is

Autobedrijf in Arnhem

Een schone auto is niet per se veiliger, maar het maakt wel een betere indruk. Onbewust zal de keuringsmeester denken dat je netjes met de auto omgaat. Mankeert er iets aan de auto en kan het misschien nog net worden goedgekeurd? Als je auto schoon is, zal de keuringsmeester je eerder het voordeel van de twijfel geven. Was je auto daarom grondig voordat je hem naar een autobedrijf in Arnhem brengt voor de APK.

2. Check je banden en verlichting

Bij het doen van een APK-keuring wordt onder andere gelet of de banden en de verlichting van je auto. Je banden moeten bijvoorbeeld de juiste spanning hebben en het profiel moet diep genoeg zijn. Zijn je banden aan vervanging toe? Dan kun je ze voor de keuring laten vervangen door een bandenspecialist. Of je kunt er zelf tweedehands banden onder zetten, als je nog voordeliger uit wilt zijn. Moet je verlichting worden vervangen? Je kunt dan het beste kiezen voor tweedehands lampen, want dit is vaak een stuk goedkoper.

Garage

3. Kies de juiste garage

Het laten uitvoeren van een APK-keuring brengt vaak niet veel kosten met zich mee. Wel zullen sommige garages na een afkeuring je gehele auto weer opnieuw keuren. Het kan zijn dat er dan weer andere punten worden opgemerkt, waardoor je auto weer wordt afgekeurd en je meer reparaties moet laten uitvoeren. Je kunt daarom beter je auto laten keuren door een autobedrijf in Arnhem dat bij de keuring na een afkeuring enkel de punten controleert waarop de auto eerder is afgekeurd.