juni 17, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

stedentrip Barcelona

Ik ben even niet in Nederland

Eigenlijk was het niet de bedoeling dat ik dit jaar op vakantie zou gaan. Ik ben namelijk druk aan het sparen om in de (hopelijk nabije) toekomst een eigen plekje te kopen. Daarmee bedoel ik natuurlijk een appartement of een kleine starterswoning. Na de ontzettend hete zomer en het druilerige weer van dit moment, ben ik om heel eerlijk te zijn Nederland helemaal zat. Ik had niet verwacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik ben echt aan vakantie toe! Daarom blog ik ook momenteel niet vanuit mijn crappy studentenkamer in Nederland. Nee, ik ben even niet in Nederland. Kijk hier ben ikke; op stedentrip Barcelona!

Slim de massatoerisme ontlopen

Ik ga er even gemakzuchtig vanuit dat je redelijk op de hoogte bent van het nieuws. Kort geleden was de stad Barcelona (nee, niet de voetbalclub) nog het onderwerp van vele discussies. Er werd namelijk aangegeven dat het aantal toeristen enorm was gestegen in de afgelopen 15 jaar. Dat is natuurlijk niet zo vreemd als je beseft dat vliegtickets goedkoper zijn geworden en stedentrips een populaire vorm van vakantie. Bovendien is de Spaanse stad simpelweg een aantrekkelijk vakantiebestemming. Ondanks de ‘waarschuwende’ berichten, besloot ik dat ik nog steeds naar Barcelona wilde gaan. Hoe kon ik dan slim de massatoerisme ontlopen?

Iedereen aan het werk behalve ik

Door buiten het piekseizoen te gaan! Natuurlijk is de stad het hele jaar door populair. Logischerwijs zijn er wel momenten waarop de drukte op zijn piek is. Een soort file van toeristen binnen de stadsmuren als het ware. Aangezien september de maand is dat de meeste mensen weer terug zijn van hun vakantie, besloot ik daarom in deze maand er juist op uit te gaan. En dat was een hele wijze beslissing. Eenmaal aangekomen hier sprak ik de mevrouw van het hotel en zij gaf aan dat kort voor mij hun drukste moment van het jaar was. Daarom moest ik weliswaar iets langer wachten voordat mijn kamer klaar was, maar ik omarmde gelijk de stad tijdens het wachten. 

Voordeel van een stedentrip

Daarnaast heb ik dus ook bewust gekozen om voor een periode van een stedentrip te verblijven in de stad. Ik vind het heerlijk om in een gebied te verblijven dat bruist van het leven, maar zo nu en dan heb ik mijn rust ook nodig. Daarom was een stedentrip Barcelona niet alleen voor mijn persoonlijke trekjes de beste oplossing, ook met het oog op de drukte daar was het een slimme zet. Daar laat ik het ook bij voor deze keer. Tijd om mijn laptop uit te zetten en nog even lekker te genieten hier in Spanje!