juni 17, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Voor de meesten van ons is het internet bijna een eerste levensbehoefte geworden. Of we nu willen weten waar we heen moeten, of graag nu meteen willen zien hoe het afloopt met Thomas Shelby in de nieuwste aflevering van Peaky Blinders (bijna seizoen 5, yes!), we hebben het internet allemaal nodig. Maar hoe kies je nu een internetprovider? Waar let je op? Kan je internet vergelijken?

Geografisch gunstig

Het antwoord is natuurlijk ‘ja’, anders zou deze blog vrij kort zijn. Een aantal dingen zijn wel belangrijk om op te letten als je je waagt aan internet vergelijken. Allereerst is het slim om na te gaan welke providers er voor jou geografisch gezien gunstig zijn. Sommige providers zijn handiger voor mensen die in het Zuiden van het land wonen, anderen weer voor het Noorden of het midden, en ga zo maar door. Gelukkig zijn er verschillende websites waarop je dit makkelijk kan checken door alleen je woonplaats en/of postcode in te voeren. Dit geldt natuurlijk voor de Wifi die je thuis gebruikt, niet voor de 4G op je mobiele apparaten.

Hoe gebruik jij het internet?

De tweede, en misschien wel de belangrijkste factor is: wat doe je allemaal met je internet? Ben je nachtenlang bezig met je scriptie over honden met 5 tenen aan hun linker poot, waarbij je op je ene laptop films download en op je ander constant wetenschappelijke artikelen doorpluist? Of gebruik je het zo af en toe, om een aflevering te kijken van een serie of te videobellen met iemand? Dit geldt trouwens voor zowel de Wifi die je thuis wilt afsluiten als voor je mobiele internetabonnement, alhoewel je eisen voor die twee waarschijnlijk heel erg verschillen. Ga dus na hoeveel je beide gebruikt, hoe vaak, en hoeveel snelheid en kracht je nodig hebt voor wat je wilt doen. Verschillende providers bieden verschillende deals aan, en er zit er sowieso een tussen die voor jou werkt.

Denk dus zowel aan waar je woont als aan wat je wilt. Als je enorm graag Youtube kijkt in de trein, zoals ik, dan is een onbeperkt 4G abonnement waarschijnlijk een goed idee. Als je thuis heel veel met je Wifi doet tegelijkertijd, heb je daar waarschijnlijk weer meer kracht nodig. Blijf het internet vergelijken van verschillende providers tot dat je jouw ideale match hebt gevonden. Succes!