juli 20, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Onderschat het design van een stoel niet

Het design van een bureaustoel wordt vaak onderschat. Nochtans zit je daar verschillende uren per dag op tijdens de werkuren en is de look eveneens heel belangrijk. Daarom kan je meteen best voor een leuke design bureaustoel kiezen. Hou rekening met de omgeving waarin de bureaustoel gaat staan. Een bureaustoel kopen hangt immers van verschillende factoren af. Wanneer de bureaustoel bijvoorbeeld in een industrieel pand gaat staan, dan past beter een stoel uit leder. Als je een stoel aanschaft voor een modern kantoorgebouw, dan kan je beter een bureaustoel kopen met een hedendaags lichter design. Uiteraard is het uitzicht niet enkel het belangrijkste. Ook zal je naar de functionaliteit van een bureaustoel moeten kijken. De combinatie van look en functionaliteit zorgt voor een ideale bureaustoel.

Kies een stoel volgens de lengte

Bij een bureaustoel kopen zal je vooral moeten opletten naar de lengte en het gewicht van de persoon die er gaat opzitten. Een belangrijk aspect is dat de voeten plat op de grond moeten staan wanneer je op een bureaustoel gaat zitten. Bovendien moeten je boven- en onderbenen een hoek van 90 graden vormen. Bij de meeste bureaustoelen kunnen de zittingen van de stoelen worden versteld, speciaal voor mensen met een grotere lengte. De stoelveerkracht moet trouwens afgestemd zijn op het lichaamsgewicht om een juiste balans te vinden.

Bij een bureaustoel kopen moet je denken aan de veiligheid

Het meest belangrijke is dat je voldoende aandacht besteed aan de veiligheid bij een bureaustoel kopen. De meest stabiele bureaustoel is een stoel die voorzien is met vijf wieltjes. Check ook na of de onderdelen te vervangen zijn. Stel dat de armleuning tot op de draad versleten is, dan moet je dit probleem kunnen vervangen. Het vervangen van onderdelen is een stuk eenvoudiger en goedkoper dan een nieuwe bureaustoel kopen. Een andere belangrijke parameter is de armleuning. Dit stoelonderdeel ontspant je schouders en armen. Zorg ook dat de rug goed wordt ondersteund.