juni 17, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

PS5

PS5 in alles beter dan zijn voorganger

Sony heeft vakwerk geleverd bij de productie van de PlayStation 5. Hoewel er aanvankelijk nogal wat scepsis bestond over de nieuwe Playstation 5, is die ondertussen wel weggenomen. Natuurlijk is er wel iets op de gameconsole aan te merken. De consument echter looft de supersnelle laadtijden, de nieuwe controller en het fenomenale geluid. Over het wat lomp ogende design is men overigens wat minder tevreden.

PS5

Nieuwe mogelijkheden door 3D audio

De snelheid van laden is met speciale dank aan SSD enorm verbeterd. Was een wachttijd van tussen de tien en vijftien tellen de gewoonste zaak van de wereld, nu is nog geen seconde nodig om in te laden. En dat maakt nogal een verschil. De Playstation 5 is wat betreft het geluid uniek. Er wordt gebruik gemaakt van 3D audio en dat betekent dat geluidseffecten individueel ingezet kunnen worden. Bovendien kun je nu ook horen van welke kant het gevaar komt. En dat biedt nieuwe mogelijkheden.

DualSense vergroot de beleving voor spelers

De lichtinval zie je bij de Playstation 5 zelfs terug in regendruppels en de nieuwe controller, de DualSense, vergroot de beleving en geeft een nog realistischere weergave. Je voelt op welke ondergrond je loopt en voelt hoe het is om de trekker over te halen en een tegenstander te elimineren. Gamen op de PS5 is levensecht en in alles weer leuker dan spelen op de PS4. Alleen wat betreft de grootte hoor je wel eens wat klachten. Mensen beschrijven de PlayStation 5 nogal eens als lomp. En daar zit wel wat in.