juni 25, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

PVC vloeren

PVC – jouw perfecte nieuwe vloer

Opzoek naar een kidsproof, huisdierproof, comfortabel aanvoelend en warmte geleidende vloer? Dan zijn PVC vloeren waar jij naar opzoek bent. Waarom? Dat leg ik je hieronder in een aantal onderwerpen uit. PVC heeft namelijk een hele hoop positieve eigenschappen die misschien wel perfect passen binnen jouw nederige stulpje. 

Wat is een PVC vloer? 

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is gemaakt van kunststof en bestaat uit verschillende lagen PCV. De vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief op laminaat, parket of natuursteen en is uitermate geschikt voor ruimtes waarin de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. Er bestaan zelfklevende vloeren die meteen plakken aan de ondervloer, click PVC vloeren bestaande uit stroken en tegels die mooi in elkaar klikken en dryback PVC vloeren die verlijmd kunnen worden met de ondervloer of door gebruik te maken van de Handyfloor Adherentondervloer. 

Comfortabel, sterk en geschikt voor vloerverwarming

Misschien herken je het nog van vroeger, van die koude plavuizen op de vloer waar je zelfs met hele dikke sokken nog koude voeten van kreeg. Een groot pluspunt van een PVC vloer is dat je er zelfs met blote voeten heerlijk comfortabel overheen kunt lopen. Daarnaast is PVC ook bestendig tegen de meeste beschadigingen en gaat het dus lang mee. Vloerverwarming is ook goed te combineren met een PVC vloer. In tegenstelling tot laminaat, geleid PVC heel gemakkelijk warmte vanonder het materiaal door naar boven. Een PVC vloer voelt snel lekker warm aan en je hoeft ook nog eens een stuk minder te stoken om het aangenaam warm te maken in huis. 

Kids- en huisdierproof


Kinderen en dieren in huis zorgt nou eenmaal voor rommel en geknoei. Kinderen moeten over de vloer kunnen kruipen en lopen zonder gaten en andere beschadigingen op te lopen. PVC voelt, in tegenstelling tot hout, laminaat of plavuizen, heerlijk zacht en glad aan. Daarnaast wordt er natuurlijk ook nog wel eens wat gemorst of komen de hond en kat binnen met vieze poten. Op een PVC vloer komen geen kringen of lelijke plekken en valt makkelijk schoon te houden met water of PVC reiniger. 

Veel keuze in PVC vloeren

PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. Zo bestaan er groene en gele vloeren maar ook natuurgetrouwe vloeren met hout of steen print. Het belangrijkste is dat er een vloer gekozen wordt die past bij jou visie. Een vloer is tevens enorm sfeerbepalend voor een ruimte. 

PVC heeft dus een hele hoop goed eigenschappen. Succes met het zoeken naar jouw perfecte nieuwe vloer!