juni 25, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Samen met je kind op reis

We gaan weer op vakantie! We hebben er lang naar uitgekeken en het was voor veel mensen wikken en wegen of het wel of niet kon. Veel mensen blijven dit jaar dan ook nog in Nederland maar er gaan er ook naar het buitenland. Gezien de wereldsituatie moeten we hiervoor extra maatregelen treffen, maar ook buiten de huidige wereldsituatie moet dit als het gaat om je kindje. In deze blog vertel ik je hoe je jezelf en je kindje voorbereidt op de aankomende vakantie. Lees je mee?

Een kindvriendelijke bestemming

Als je met kinderen op vakantie gaat, zal het eraan toe gaan net zoals al het anderen in het leven: de kinderen zijn de prioriteit. Als je geen leuke bestemming voor hun uitkiest, heeft niemand een leuke vakantie. Maar dat betekent niet dat je de hele dag in een speeltuin gaat zitten. Het internet staat vol met vakantiebestemmingen en resorts die kindvriendelijk zijn maar tegelijkertijd ook enorm veel aanbieden voor volwassenen. Denk aan een waterparadijs en een spa. Je kind kan meedoen met de activiteitenclub bijvoorbeeld. Zo is er iedere dag iets nieuws te doen, raakt niemand verveeld en kan iedereen op zijn of haar eigen manier van de vakantie genieten.

Alles ingepakt

Voor vertrek moet alles ingepakt worden. Sommige ouders kiezen ervoor om de koffer te delen met hun kleine. Als je extra moet betalen voor het meenemen van een koffer, bijvoorbeeld omdat je met het vliegtuig gaat, dan is dat goed te begrijpen want die prijzen kunnen in het hoogseizoen enorm oplopen. Maar als dat niet zo is, of als je het geld kan missen, raad ik toch aan om een extra koffer mee te nemen voor je kind. Zo kan hij of zij wat speelgoed meenemen en hoef jij niet in te schikken. Het kan meer rust brengen, zowel voor als tijdens de vakantie, en dat is toch waar het om draait.

Goed beschermd, van binnen en buiten

Als laatste moet je je kindje goed beschermen. Van buiten doen we dat door een bandje met contact gegevens aan ons kind te geven en ze goed in te smeren met zonnebrand, als je naar een zonnige locatie gaat. Maar van binnen doen we dat met de BMR vaccinatie. Dit is een vaccinatie die alle kinderen in Nederland krijgen zodat zij niet ziek worden van oude ziektes als Rode Hond bijvoorbeeld. En niet alleen bescherm je met die vaccinatie je eigen kind, je beschermt ook de kinderen waarmee die van jou in aanraking komt, in eigen land en op vakantie.