juni 18, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Soorten motorbagage

Elke zomer ga ik samen met vrienden met de motor op vakantie. Elk jaar twijfel ik weer welke tas ik nou het beste kan meenemen op vakantie, het is namelijk wel handig als een rugtas over je motorjas heen past. Of dat je zadeltas op je motor past. Je hebt verschillende soorten motorbagage zoals zadeltassen, rugtassen, koffers en nog meer. Het hangt een beetje van de hoeveelheid bagage af, welke tas het beste bij jou past.

Rugzak

Een motorrugzak heb je in verschillende maten en soorten. Rij je alleen op je motor naar werk? Dan kan je kiezen voor een Aplpinestarts City Hunter rugzak speciaal ontworpen voor woon-werkverkeer. Of ben je een sportieve en  avontuurlijke rijder? Kies dan voor een Kriega R20 rugzak. Wat ook handig is aan motorugzakken, is dat ze vaak 100% waterdicht zijn. Wel zo handig als je in Nederland woont!

Zadeltas

Met een zadeltas creëer je extra ruimte op je motor. Er past vaak veel in een zadeltas, waardoor dit een prima tas is om bijvoorbeeld mee op vakantie te gaan. Maar er zijn ook compacte zadeltassen te koop, mocht je dat fijner vinden. Het is wel handig om van tevoren te kijken op welke manier je de zadeltassen bevestigt op je motor.

Tanktas

Een tanktas is erg handig om wat kleinere spullen mee te nemen onderweg. Het is dan ook een van de populairdere tassen onder motorrijders. Een tanktas wordt natuurlijk bevestigd op de tank van een motor. Je kan de tanktas op verschillende manieren op je motor monteren. Bijvoorbeeld met een riem of met magneten.

Heuptas

Last but not least, de heuptas. De tas draag je om je heupen met een heupriem. Het is een mooi, compact tasje waarbij je je spullen altijd bij de hand hebt. Ik rij zelf graag met zowel zadeltassen als met een heuptas. Mijn rijbewijs, sleutels en paspoort heb ik dan mooi dichtbij.