juli 20, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

katoenen maandverband

Tips om het juiste maandverband te vinden

Het is belangrijk om jezelf tijdens je menstruatie goed te verzorgen. Daarbij is het natuurlijk fijn om de juiste producten te gebruiken die je het ultieme comfort geven. Maandverband is voor veel vrouwen onmisbaar tijdens hun menstruatie, maar hoe vind je het juiste maandverband?

katoenen maandverband

Het materiaal

Er zijn verschillende soorten maandverband op de markt. De bekendste is de wegwerpversie die in allerlei soorten en maten verkrijgbaar is. Veel varianten hiervan bevatten materialen als polyester en viscose, wat bij sommigen voor irritatie kan zorgen. Heb je dus een gevoelige huid? Dan kan je beter op zoek gaan naar katoenen maandverband. Katoen is namelijk een stuk zachter en vriendelijker voor de huid, waardoor je minder snel last zal krijgen van irritaties en zelfs infecties kan voorkomen.

Verschillende types

Op verpakkingen van maandverband wordt meestal aangeduid hoeveel vocht het kan absorberen. Heb je last van een hevigere menstruatie? Dan zal je op zoek moeten gaan naar maandverband dat daar geschikt voor is. Dit is vaak dikker en soms ook langer. Ook voor ’s nachts is er speciaal maandverband. Dit is ook dikker en langer, zodat het sterk absorberend is en er niets doorlekt tijdens je nachtrust. Katoenen maandverband is ook voor het slapen zeer geschikt, omdat het beter ademt dan synthetische materialen. Voor minder kans op doorlekken is het, overdag en ’s nachts, verstandig om te kiezen voor maandverband met vleugeltjes.

De laatste paar dagen van de menstruatie zijn vaak wat lichter. Voor deze dagen kan je dus dunner maandverband, of misschien zelfs enkel een inlegkruisje gebruiken. Het verloop en de intensiteit van je menstruatie kan iedere maand weer anders zijn, dus let vooral goed op wat je lichaam je vertelt.

Herbruikbaar of single-use

Zoals hierboven al gezegd is, is het meest bekende type maandverband de wegwerpversie, maar er bestaat ook herbruikbaar maandverband. Katoenen maandverband is ook in deze uitvoering verkrijgbaar. Dit maak je vast in je ondergoed met bijvoorbeeld drukknoopjes en kan je na gebruik gewoon wassen. Zo hoef je niet iedere maand naar de winkel en het is ook nog eens beter voor het milieu.