juni 25, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Vakantie op de boerderij met agriturismo Spanje

Lijkt het agriturismo Spanje je wel een leuke manier om op vakantie te gaan? Wil je liever niet de hele dag tussen veel toeristen aan het strand liggen of doorlopend drukke steden bezoeken? Dan is de keuze voor agriturismo snel gemaakt.

Verblijf op Refugio Marnes

De boerderij levert niet altijd voor iedere boer voldoende inkomsten op en zo is het agriturismo ontstaan. Om toch te kunnen rondkomen kozen boeren ervoor toeristen onderdak te bieden op hun boerderij. Een goed voorbeeld hiervan is Refugio Marnes. Hier kun je als toerist logeren in de oorspronkelijke finca (boerderij) maar heb je ook de mogelijkheid een kamer te kiezen in de Establos (stallen) en is er zelfs een vakantiehuis aanwezig dat de naam La Ruina gekregen heeft.
Wandelen en citytrips mogelijk

Tijdens je verblijf kun je gebruik maken van de voorzieningen die de B&B je biedt en maak je kennis met de lokale bevolking en de cultuur. Refugio Marnes is te vinden aan de Costa Blanca en van daaruit kun je lange wandelingen maken over de stranden of een stedentrip maken naar een van de nabijgelegen steden. Ook voor de rust kun je er zeker terecht.
Leer de mensen kennen

Het agriturismo is een bij uitstek geschikte manier om meer over een land en zijn bewoners te weten te komen. Vaak kun je gewoon aanschuiven aan de tafel van de eigenaar tijdens de maaltijd en leer je zo de mensen en de gewoonten beter kennen dan wanneer je kiest voor een uiterst toeristische vakantiebestemming.