juli 19, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

stofzuiger

Waarom de stofzuiger nog steeds populair is

Een keuze voor een harde of zachte vloer

Tegenwoordig zijn er enorm veel soorten vloerbedekking. Gedurende de periode dat jij in je huis woont zal je vast wel eens overstappen van bijvoorbeeld een vaste vloerbedekking naar een harde vloer. De overweging voor een andere vloer maak je heel weloverwogen. Je hebt dan al gekeken naar de voor- en nadelen van diverse soorten vloerbedekking. Een harde vloer en een zachte vloer heb je al met elkaar vergeleken. Waar veel mensen echter niet aan denken is aan de stofzuiger die je nodig hebt om de vloer te reinigen.

stofzuiger

Veel mogelijkheden om je vloer te reinigen

Wanneer je rondkijkt in de elektronicawinkel zie je gelijk dat er talloos veel mogelijkheden zijn om een vloer te reinigen.

  •         De handstoffers op een stok zijn in opmars. Dit zijn een soort vloertrekkers waar je een doekje op vastmaakt. Deze trekkertjes zijn heel voordelig in de aanschaf, en ze zijn heel wendbaar. Het probleem ontstaat pas wanneer je er doekjes voor moet kopen. Die zullen van een bepaald merk moeten zijn en dat zorgt ervoor dat je behoorlijk wat betaalt voor een dergelijk systeem. Bovendien zal je met een dergelijk trekkertje niet al het vuil opzuigen; het blijft voor het doekje zitten waardoor het eigenlijk alleen geschikt is voor het schoonmaken van stoffige ruimtes onder bijvoorbeeld je bank.
  •         De stoomreiniger is een apparaat wat ook voor iedere vloer wordt aangeprezen. Dit blijkt in de praktijk echter anders te werken. Een stoomreiniger is niet geschikt voor een vloer met tapijt. Er wordt gesuggereerd dat je vlekken kan verwijderen uit tapijt met een stoomreiniger maar in de praktijk is dit weerbarstig. Je kan er prima een harde vloer die met plavuizen of pvc is aangelegd mee schoonmaken. Dit zijn vloeren die je met stoom hygiënisch schoon krijgt.
  •         De stofzuiger is nog steeds de meest populaire methode om een huis mee schoon te maken. Een dergelijk apparaat is verkrijgbaar in veel soorten en maten waardoor er altijd wel eentje bij zit die geschikt is voor jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan een apparaat wat geschikt is voor zowel harde als zachte vloeren. Dit systeem heeft een ingebouwde borstel in de zuigmond zitten waardoor er geen krassen op je harde vloer ontstaan. Je kan ook denken aan een zuiger met een turbine in plaats van een zak. Je hebt dan geen stofzuigerzakken meer nodig terwijl je wel de zuigkracht hebt om alle soorten vloeren aan te kunnen. Een andere veel gekozen optie is die van een oplader. Je zet de zuiger in dat geval ’s nachts in de oplader in je huis en de volgende dag kan je deze draadloos gebruiken om je huis schoon te maken. Geen gedoe meer met een tekort aan stopcontacten en een snoer wat veel te kort is. Het is de duurste categorie zuigers, maar wel de soort waar je het meeste plezier van hebt.