juni 18, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Wat als skiën en snowboarden saai wordt?

Van jongs af aan ga ik op wintersport. Ik begon met skiën toen ik vier was, want dat wilden mijn ouders graag. Zelf vond ik het achteraf wel jammer dat ik al zo vroeg heb geleerd om te skiën. Het nadeel is namelijk dat het op een gegeven moment makkelijk wordt. Daardoor werd het saaier om te skiën en op een gegeven moment heb ik dan ook de keuze gemaakt om mezelf te leren snowboarden. Op dit moment kan ik beide sporten en ben ik mij er meer in gaan verdiepen om op die manier nog uitdaging te zoeken.

De vorm van het materiaal maakt uit

Waar ik eerst was gewend om met mijn familie zoveel mogelijk kilometers op een dag te maken, wil ik tegenwoordig liever dingen uitproberen. Zo vind ik off-piste skiën erg leuk en bezoek ik vaak het stuntpark. Toen ik het idee kreeg om ski’s of koos voor een snowboard kopen, ging ik mij afvragen wat voor ski’s of board ik moest hebben. Ik kwam erachter dat er allemaal verschillende soorten ski’s en boards zijn die specifiek bedoeld zijn voor bepaalde activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld freestyle, race en freeride versies die elk geschikt zijn voor een bepaalde manier van het uitvoeren van de sport.

Hoe kom je erachter welke je nodig hebt

Voor ski’s of een snowboard kopen is het dus handig om te weten wat voor soort ski/board het best bij jou past. Ik heb zelf een lijstje gemaakt met wat ik leuk vind om te doen als ik aan het skiën/boarden ben. Daaruit ben ik online verder gaan zoeken om te kijken welk soort ski/board en snowboard bindingen het best bij mij past en uiteindelijk heb ik een goed snowboard gevonden. Ik merk ook een groot verschil tussen mijn eigen snowboard en het meer algemene gerichte snowboard dat ik was gewend om te huren, aangezien mijn board beter bij mij past.