juni 25, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Zo gevaarlijk zijn injectables niet

Injectables hebben vaak een slechte reputatie. Wie kent er niet het bekende botox, waardoor mensen zogenaamd weinig uitdrukking in hun gezicht zouden krijgen. Inmiddels is deze visie allang achterhaald. Botox wordt vaak plaatselijk gebruikt, zodat het hele gezicht vol spuiten niet meer nodig is. Daarnaast kan het ook verlossing bieden van medische klachten zoals spanningshoofdpijn en spanning in de kaken die voor tandslijtage zorgt. Zelfs voor overmatig zweten kan het een oplossing zijn. Maar ook voor een neus-lippenplooi.

Belangrijke innovaties

Naast botox zijn er in de jaren 90 van de vorige eeuw nog twee andere belangrijke innovaties bijgekomen: Juvéderm en Radiesse. Dit zijn biologisch afbreekbare fillers die een tijdelijk alternatief zijn voor een facelift en rimpels van binnenuit op een natuurlijke manier kunnen opvullen. Denk aan:
• (beginnende) kraaienpootjes
• Fronsrimpels
• neus-lippenplooi
• wallen
• traangootjes
en nog veel meer. Zelfs een bobbel op de neus kan met deze methode worden gecorrigeerd, door de huid eromheen op te vullen.

Geen definitieve ingreep

Allergische reacties en ontstekingen zijn met deze methoden gelukkig zeldzaam en kunnen indien ze toch ontstaan goed worden behandeld. Maar over het algemeen zijn behandelingen met Juvéderm en Radiesse veilig. Uit angst hoef je deze tijdelijke facelift daarom niet te laten. Wat voor een resultaat mag je van injectables verwachten? Indien er voldoende wordt ingespoten en de juiste filler wordt gekozen kun je een energiekere, vrolijkere uitstraling krijgen. Je moet er dan alleen wel rekening mee houden dat het effect tijdelijk is. Dit kan echter ook positief zijn, als je nog geen definitieve ingreep wilt laten doen.