juni 25, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Zomerse espadrilles

Welke schoenen doen nou meer aan de zomer denken dan espadrilles? Op het moment dat u uw blote voeten in deze schoenen steekt begint het al. De touwen zolen en de fleurige kleuren waarin ze gemaakt worden doen meteen denken aan zomerse taferelen, gezellige terrasjes en lekker slenteren langs het strand of door pittoreske winkelstraatjes.

Oorsprong

Deze veelzijdige schoen heeft zijn oorsprong in de Pyreneeën en de naam is afgeleid van het Catalaanse woord ‘esparto’, een grassoort waar in vroegere tijden touw van gemaakt werd. De schoenen werden destijds vooral gebruikt door boeren maar ze hebben de afgelopen eeuwen een metamorfose doorgemaakt en ze trokken in 1970 zelfs de aandacht van een bekende modeontwerper.

De sleehak van Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent wilde de, tot dan toe platte, traditionele schoen een modernere en sjiekere uitstraling geven en liet een versie met een sleehak fabriceren. Hij gebruikte deze vervolgens in zijn modeshows. De sleehak werd onmiddellijk erg populair en is nooit meer uit het straatbeeld verdwenen maar buiten de versie met sleehak werd ook de platte variant sindsdien steeds meer gedragen.

Variaties

De variaties op deze schoen zijn inmiddels zeer talrijk. Ze zijn verkrijgbaar in talloze dessins, met platte zolen en met sleehakken van verschillend hoogtes zodat u ze ook prima aan kunt trekken onder een feestelijk zomerjurkje. De sleehakversie heeft gewoonlijk een vetersluiting, maar ook de lage varianten zijn daar soms mee uitgerust. iedereen die wel eens in Spanje op vakantie is geweest kent wel de winkeltjes waar grote hoeveelheden van deze schoenen uitgestald staan. Ze zijn vaak veel goedkoper dan andere zomersandalen en in plaats van plakkerige bandjes die kunnen gaan knellen, zorgt het frisse katoen bij deze schoen ervoor dat ze bijzonder comfortabel zijn om mee rond te struinen. Dus wanneer u op zoek bent naar de ideale zomerschoen, ga voor espadrilles!