juni 25, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

zomervakantie 2020 corona

Zomervakantie 2020 in corona tijd

Wie had dit verwacht? Een zware epidemie die er voor zorgt dat we bijna niks meer kunnen doen. Toch hebben diverse landen hun grenzen weer opengezet voor vakantie. Waar ga jij je zomervakantie 2020 in de corona tijd doorbrengen? Veel mensen willen toch liever in Nederland blijven vanwege de risico’s. Toch is naar het buitenland gaan weer mogelijk en veilig. Reizen met het vliegtuig kan weer steeds vaker en diverse maatregelen zijn niet meer nodig.

zomervakantie 2020 corona

Deze landen mag je weer bezoeken!

Veel landen gaan per 15 juni van code oranje naar code geel. Dit wil zeggen dat je die landen weer mag bezoeken en niet in quarantaine hoeft na de reis. Het gaat om veel landen in Europa en het Caribische gebied. De exacte lijst die elke keer wordt geüpdatet staat op 27vakantiedagen.nl. Nu je weer op vakantie mag kan het aanzienlijk druk worden. Boek daarom op tijd je reis en zoek goed uit wat je daar wel en niet mag. In het ene land mag je namelijk weer alles doen zonder maatregelen. Maar in andere landen kan dat weer anders zijn, zo kan het zijn dat je mondkapjes moet gebruiken. Ook kunnen bepaalde bezienswaardigheden nog dicht zijn of beperkt open.

Maatregelingen zomervakantie 2020

zomervakantie 2020 corona

Mensen vragen zich vaak af of het wel veilig is om op vakantie te gaan. Al helemaal per vliegtuig of boot. Ze hebben diverse onderzoeken gedaan en het risico is extreem laag. Dit komt door speciale filters die de lucht zuiveren, bacteriën en virussen krijgen dus geen schijn van kans. In het ene land is het nog wel verplicht om mondkapjes te gebruiken in openbare ruimtes, houd hier dus rekening mee. Mocht je het allemaal toch een te grote risico vinden, dan is er in Nederland uiteraard genoeg te zien.