juni 18, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Zonverzorging

Zonverzorging

DE JUISTE ZONVERZORGING.

Wie houdt nu niet van de zon? Ik, in ieder geval wel, maar hoe ga ik me ertegen beschermen en welk product kies ik dan?
Dit is afhankelijk van persoon tot persoon. Iedereen heeft een ander huidtype en het kan zijn dat ik een hogere factor nodig heb dan een vriendin van mij bijvoorbeeld.
De zon is ook gezond, omdat het vitamine D bevat. We hebben dit nodig om te functioneren en daarom is zonverzorging uiterst belangrijk. Laat ik het even hebben over de natuurlijke middelen die beschermen tegen de zon.

ZonverzorgingNatuurlijke producten die ook helpen tegen de zonnestralen.

Met natuurlijk bedoel ik dus biologisch en niet synthetisch. Het probleem met synthetische zonnecrèmes is dat ze vaak huidirritaties veroorzaken en allergieën liggen ook snel op de loer. Voor mij dan liever toch de gezonde variant.
Ik weet niet of je de producten van BOIH kent, maar ik wil gewoon laten weten dat dit een keurmerk is voor natuurcosmetica. Het is van Duitse makelij, milieuvriendelijk, zeker niet schadelijk. Een ander merk is natrue. Bij deze crèmes wordt met een sterrensysteem gewerkt. Natrue zonverzorgingsbeschermer bevat 3 sterren, dit wil zeggen dat 95% percent van de grondstoffen op natuurlijke wijze wordt geproduceerd. Hier ben ik voorstander van. Ik vind als je dan toch iets op je huid smeert, doe het dan eens op een bewust gezonde manier.

Een spray of niet?

Ik verkies liever een spray. Volgens mij kan je hiermee ook op moeilijkere plekken spuiten. Dit is ook hygiënischer en vaak vloeibaarder. Ze zijn wel sneller leeg, omdat je nogal redelijk wat op je huid spuit en zijn ook ontvlambaar. Er zit namelijk alcohol in. Ik vind de zonnebrandsprays ideaal, maar ik ben er steeds voorzichtig mee. Ik laat deze dan ook nooit liggen in een hete wagen.

Nog één tip van mij, wat ook al helpt tegen de zon. Vaak zet ik een grote hoed op, een leuke zonnebril en probeer op het heetst van de dag de schaduw op te zoeken. Een goed humeur krijg ik steeds weer van de zon, maar als ik me goed insmeer en met de juiste factor, kan de zomer al niet meer stuk.