juni 19, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Heerlijke hot yoga Utrecht is goed voor lichaam en geest!

Ik ben laatst bij Zen Zon Zee hot yoga Utrecht gaan doen en dat is me erg goed bevallen. Ik kom iedere keer weer helemaal ontspannen naar huis en ik merk echt dat het in mijn hoofd ook rustiger is. Inmiddels heb ik ook een vriendin overgehaald om samen met mij hiernaartoe te komen en zij vindt het ook heel leuk. We volgen het trainingsprogramma onder begeleiding van een Personal Trainer en dit duurt 8 weken. Het is iedere week weer een uitje en het is ontspannen en gezellig tegelijk!

Yoga Utrecht

Hot Box yoga Utrecht, wat is dat?

Wat Zen Zon Zee zo bijzonder maakt ten opzichte van andere yogastudio’s, is dat je hier Hot Box yoga Utrecht kunt doen. Ik had al vaker yoga gedaan, maar niet in een zogeheten Hot Box en ik kan je vertellen dat dit nu mijn favoriete yogavorm is geworden! De Hot Box is eigenlijk een infrarood sauna en in deze ruimte doe je in zo’n 30 minuten allerlei yoga oefeningen, terwijl vier infrarood-stralers je lichaam verwarmen. Dit heeft als voordeel dat je het niet te heet of benauwd krijgt (zoals bij andere yoga soorten zoals Bikram yoga soms het geval is). Als je lichaam door infrarood verwarmd wordt, dan zullen je spieren ook meteen ontspannen. Dit is bijvoorbeeld heel lekker als je spierpijn hebt. Naast het verwarmen en ontspannen van je spieren, zorgt het rekken en strekken van de yogaoefeningen er namelijk voor dat je lichaam weer flexibeler en soepeler wordt. Ideaal voor iemand als ik, die vaak last heeft van stijfheid en andere lichamelijke pijntjes. Verder worden de oefeningen ook gecombineerd met mindfulness-, kracht- en cardiotraining, dus het is tegelijkertijd ook gewoon een hele work-out voor je lichaam. Soms neem ik erna nog een heerlijke massage of ga ik onder zonnebank, om mijn dag relaxed af te sluiten!