juni 18, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Plezier tussen de lakens

Ik heb soms het gevoel dat praten over seks een soort taboe blijft in Nederland. Dit vind ik altijd heel raar. Niet dat ik met mensen in de supermarkt over mijn seksleven praat, maar ik vind het wel belangrijk dat wij hier met onze vrienden over kunnen praten. De wereld is hier ook in aan het veranderen. Homo-wetten worden links en rechts aangenomen en de LGBTQI+ community wordt ook steeds groter. Waarom blijft het dan toch taboe om te praten over seks in ons dagelijks leven? Naar mijn mening moeten wij meer praten, het kan namelijk een goede manier zijn om onzekerheden weg te halen en meer te gaan genieten. Gesprekken over seks gaan altijd over hetzelfde, namelijk anticonceptie, maar het gaat nooit over de dingen die je kan gebruiken om seks net iets spannender te maken, zoals glijmiddel. Omdat jij hier waarschijnlijk ook nooit met iemand over hebt gesproken ga ik het hier vandaag over hebben.

 

De verschillende soorten glijmiddel.

Waarvoor gebruiken mensen eigenlijk glijmiddel? Het wordt vaak niet gebruikt om de seks soepeler te laten verlopen als je dat denkt. Ik heb hier ook wat onderzoek online over gedaan. Volgens mij wordt het gewoon gebruikt omdat het leuk is, meer niet. Glijmiddel wordt vaak op waterbasis gemaakt. Het plakt vrijwel niet en is gemakkelijk schoon te maken. In veel gevallen wordt het in het voorspel gebruikt. Je hebt ontelbaar veel verschillende soorten glijmiddel. Al deze verschillende varianten kunnen alle activiteiten tussen de lakens spannender en leuker maken. Standaard glijmiddel doet dit hartstikke goed. Sommige mensen kiezen ook voor glijmiddel met een smaakje, zoals aardbei, framboos, of chocola. Er bestaat ook glijmiddel dat een speciale werking heeft op je huid. Glijmiddel kan namelijk zorgen voor een tintelend effect of voor een warm gevoel. Zo kan je op een hele simpele manier al heel veel plezier naar de slaapkamer halen.

 

Is glijmiddel geschikt voor iedereen?

Omdat glijmiddel vaak op waterbasis is hebben weinig mensen last van een allergische reactie, maar dit kan voorkomen. Als dit bij jou het geval is spoel dan het glijmiddel van je af en raadpleeg de huisarts als je echt zware klachten krijgt. Omdat glijmiddel op waterbasis is komt dit alleen vrij weinig voor, maar het is belangrijk om in gedachte te houden. Hopelijk heb je hier wat aan gehad. Bedenk voor jezelf eens of je glijmiddel zou willen gebruiken, en vraag natuurlijk altijd aan je partner of dit wederzijds is. Zo gaan we met zijn allen wat meer praten over seks en verbreken we de taboe.