juni 17, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

Tips voor het aanschaffen van een draagzak baby

Een draagzak baby is een aankoop die je op vrijwel elke leeftijd kan doen. Het is een enorme uitkomst als je meer je handen vrij wil hebben, maar je kindje ook bij je wil hebben. Dat kan zijn omdat dat jouw eigen behoefte is of omdat het de behoefte is van je kindje. Zeker als je baby nog niet zelf loopt is een draagzak dan de ideale uitkomst om de behoefte van jullie te vervullen terwijl je toch nog je eigen ding kan doen. Want hoe je het ook wendt of keert, je komt altijd handen te kort. Want als je jouw baby op je arm hebt dan is die boterham smeren een stuk lastiger, het koken vrijwel onmogelijk en de was vouwen is ook niet te doen. 

Gebruik een draagzak baby altijd veilig

Een draagzak baby is een hele fijne uitkomst, maar het is wel belangrijk dat je hem veilig gebruikt. Als je niet de voorschriften volgt en je baby goed draagt, kan je baby daar lichamelijke klachten van krijgen of er zelfs uit vallen. Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat een jonge baby zijn eigen hoofdje nog niet kan dragen en dat veel draagdoeken dan nog niet geschikt zijn. Een baby kan dan namelijk wegzakken, zijn hoofdje laten knikken of een slechte ademhaling krijgen door het dragen. Let dus bij het aanschaffen van een draagdoek altijd op de voorgeschreven gewichtsklasse waarin hij te gebruiken is.

Let er bij het gebruik dan ook goed op dat de ademwegen van je kindje vrij zijn en niet verstoord zijn. Het kan namelijk de voorkeur van je baby zijn om zijn neus te begraven in jouw huid, maar dat is absoluut niet de bedoeling. Controleer dus regelmatig de houding van je kindje en zijn ademhaling. De conclusie is dus dat een draagdoek geen geschikte plek is voor je kindje om te slapen, maar echt gebruikt moet worden om bij je te zijn en om te dragen. 

Plaats je baby in de juiste houding in de draagzak

De ideale draagzak baby vinden kan nog best een klusje zijn en er zijn speciale draagconsulenten die je daarbij kunnen helpen. Vergeet daarbij ook niet de wensen van je partner mee te nemen als hij of zij de baby ook gaat dragen. 

Als je de ideale draagzak hebt gevonden voor jou en je kleintje, dan is het belangrijk dat je jouw baby ook goed in de draagzak plaatst. Er is maar één juiste houding en dat is de bekende gespreide hurkzit, ook wel de kikkerhouding of de M-houding genoemd. Bij deze houding zit je kindje met opgetrokken knietjes die boven zijn heupen uit komen. De hoogte van het hoofdje is zo hoog mogelijk tegen je bovenlichaam aan bij je nek. Een goede graadmeter is dat als je je hoofd buigt je jouw kindje een kusje op zijn hoofd kan geven. Als de houding goed is, knoop of klik de draagzak baby dan goed vast zodat hij niet langzaam afglijdt en de houding van je kindje onopgemerkt kan veranderen. Wil jij een draagzak voor je baby kopen? Ga dan naar Purebabylove.nl!