juli 20, 2024

Kijk hier ben ikke

Kijk hier ben ikke Lifestyleblog

zwangerschapskalender

Zwangerschapskalender bijhouden!

Van harte gefeliciteerd aanstaande papa en mama! Een tijd die eraan zit te komen dat jullie beide kunnen verlangen naar jullie kleine wonder! Door een zwangerschapskalender bij te houden kun je nog meer inleven hoe dat de kleine groeit. Op de eerste dag van je laatste menstruatie ben je eigenlijk al één week zwanger. Iedere week kan je zien hoe dat het embryo groeit en zich ontwikkelt tot een foetus. Op de website van mamalove.nl vind je wekelijks een tekst waarbij uitgelegd wordt hoe groot de embryo of foetus is op dat moment.

Wanneer jij dus zelf zwanger bent kan jij hier jouw uitrekendatum invullen. Iedere week zal je dan op de hoogte gehouden worden met de groei en vorm van jullie wonder. Ben je net zwanger? Vergeet dan niet om foliumzuur te gaan slikken! Door dit te gaan slikken verminder je de kans op een baby met open ruggetje. Tevens is het belangrijk om op te letten met wat je eet. Het kan in het begin nog niet zo heel veel kwaad, maar als je het weet waarom er dan niet op letten?

zwangerschapskalender

Zwangerschapskalender invullen

Iedere week krijg jij precies te zien wat jouw lichaam doet met de veranderingen tijdens de zwangerschap. Hierdoor is het extra leuk én mooi om te zien wat de kleine in de buik doet. Veel vrouwen voelen in het begin van de zwangerschap nog niks en dat is eigenlijk gek toch? Je wilt als vrouw zijnde ieder moment van de dag wat voelen. Pas wanneer je tien weken zwanger bent zal je naar de verloskundigenpraktijk gaan voor een echo. Tijdens deze echo zal je vast wat spanning gaan voelen. Dit komt omdat er tijdens deze echo behoorlijk wat gezien kan worden. Met name of dat alles goed is met de kleine. Een baby van tien weken oud is op dat moment net zo groot als een AA-batterij. Kan je eigenlijk nagaan hoeveel hij of zij nog moet groeien!

Wanneer je twaalf weken zwanger bent mag je het eindelijk vertellen! Het leuke hiervan is om dit op een ludieke manier te vertellen aan andere. Je wilt immers graag zien dat iedereen hiervan af komt te weten toch? Ook zal je merken dat op dit moment de baby steeds actiever wordt in de buik. Bij drie maanden zwangerschap is de baby ongeveer zes en halve centimeter.

Geniet in ieder geval iedere dag van jullie kleine wonder!