Ben jij ook zo dol op bloemkool? Met deze veelzijdige groente kun je werkelijk alle kanten op! In dit blog vertellen we je graag over onze favoriete gerechten met dit heerlijke ingrediënt.
Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep is niet alleen lekker en voedzaam, het is ook nog heel erg makkelijk om te maken! In de basis heb je er alleen de volgende ingrediënten voor nodig, maar je kunt het natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt:
– Bloemkool in roosjes
– Bouillon
– Ui
– Knoflook
– Kookroom
– Peper en zout
Je maakt de bloemkoolsoep door de knoflook en de ui even aan te fruiten en vervolgens de bloemkool en de bouillon toe te voegen. Dit laat je een kwartiertje zachtjes koken en vervolgens pureer je de soep met de staafmixer. Voeg tenslotte de kookroom, peper en zout toe. Je kunt de soep nog verder aankleden met verse kruiden, hamblokjes, spekreepjes of zelfs garnalen.
Curry met bloemkool
Wil je graag een vegetarische curry maken? Dan is bloemkool een prima vervanger van bijvoorbeeld stukjes kipfilet. Verder kun je kikkererwten, knoflook, tomatenblokjes, ui, verse koriander en kokosmelk toevoegen aan je curry. Dit alles voeg je samen in een pan en je laat het in ongeveer 15 minuten gaar worden. Je kunt de curry serveren met noedels, rijst of naanbrood.
Ovenschotel met bloemkool
Een van onze favoriete recepten is de ovenschotel met kerrie, prei en natuurlijk bloemkool. Vul een ovenschaal met een laag gebakken rundergehakt, ui en kerriepoeder. Vervolgens doe je hier een laag gekookte bloemkool overheen en dan een laag aardappelschijfjes. De bovenste laag bestaat uit geraspte kaas en verse peterselie. Zet dit geheel ongeveer 15 minuten in de oven en smullen maar!
Geroosterde bloemkool van de barbecue
Bloemkool is heerlijk als vegetarisch gerecht van de barbecue. Je kunt de bloemkool hiervoor het best eerst even 10 minuten koken en daarna goed afspoelen met koud water. Vervolgens leg je hem op een aluminium plaat op de bbq. Sluit het deksel en laat de bloemkool zo’n 30 – 40 minuten liggen.
Bloemkoolrijst
Bloemkoolrijst is een lekkere en gezonde vervanger van gewone rijst. Je kunt het bijvoorbeeld eten in de nasi, in een pokebowl of als risotto. Lekker en koolhydraatarm!
Meer verhalen
Verhoog je kookkunsten met de Big Green Egg
Ontdek Alles over Culinaire Pracht – Klik Hier voor Meer Informatie bij The Kitchenary Lab
Berekenen BMI – over ‘gewichtige’ getallen